БългарскиDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)English
ЗА НАС

Стефанина къща

 

Сред искрящо чист въздух, омайна тишина и величествена природа, сред билки и цветя се белеят уникалните боженски къщички, покрити с каменни плочи и изпълнени с уюта и топлината запазени от поколенията българи живели тук векове наред.

В сърцето на Боженци се намира СТЕФАНИНА КЪЩА, която е свързана с един от най-старите родове в Боженци - Парлапановия род.

Къщата е запазила изцяло боженските традиции и създава изключителен уют и удобства за гостите си.

В къщата има 5 /пет/ двойни стаи за 10 /десет/ човека, 4 /четири/ от тях са с големи King size спални, а петата с 2 /две/единични легла.

Стаите са обзаведени с масивни старинни мебели от тиково дърво, които създават неповторима атмосфера и чувство за връзка с местните традиции. Всички стаи имат LCD телевизор с цифров сателитен сигнал и са добре отоплени с конвенторни радиатори. Всяка стая има собствена баня и тоалетна с душ кабина, инфраред отопление и сешоар.

Всяка сутрин в Стефанина къща се поднася традиционното Боженско кафе в джезве и уханен билков чай,за който билките са брани от стопаните на къщата високо в планината над Боженци.

 

ОБСЛУЖВАНЕ И ХРАНЕНЕ

В приземното ниво на къщата се намира сауна, разположена в красиво каменно помещение, която е с инфраред излъчване, изключително полезно за здравето на хората, като унищожава вирусите и бактериите и може да се използва от хора със сърдечни проблеми и дори с байпас.
На първия етаж се намира Одаята с огнището, миндерите и кухнята, които създават чувство за домашен уют и топлина и дават възможност на гостите си да приготвят сами желаните от тях гозби.
Кухнята е оборудвана с хладилник, фурна, микровълнова печка, керамичен котлон и скара, миялна машина, пералня и сушилна.
Като продължение на Одаята с миндерите е дворът с типично боженско огнище, с барбекю и пещ за печене, където гостите могат да прекарват приятни дни и вечери под красивите стари дървета и звездното небе.

Очакват Ви незабравими мигове в тази приказна атмосфера!